Новогодишни прически

В ПГ „Акад. П.Стайнов“ засияха с новогодишна визия

Блясък, красота и финес изпълниха предпразнично ПГ „Акад.П.Стайнов“. „Новогодишна визия“ е най-новата инициатива, с която може да се похвали училището.

Празнично дефиле провокира таланта, въображението и уменията на бъдещите фризьори.Според регламента в рамките на два часа те трябваше да изработят официален грим и прическа. Майсторството им бе оценено от компетентно жури, което следеше за сложност на прическа, креативност и цялостна визия. Публиката също бе поканена да излъчи своя фаворит.

„Новогодишна визия“ вдъхнови участници и зрители с нови идеи и изящна визия за коледните и новогодишни празници.

Дефилето бе генерална репетиция за предстоящите училищни кръгове на националното състезание „Най- добър млад фризьор и гримьор“ през месец януари.

 

 

 

 

 

 

Изпитна сесия януари 2024

Ред и организация за провеждане на изпити за определяне на годишна оценка за 8, 9,10,11 и 12 клас за учебната 2023/2024 година за ученици от самостоятелна форма на обучение и поправителни изпити за ученици от 12 клас – минали години

Свалете файла от тук

Абитуриентите плащат сами здравните си вноски

Абитуриенти, завършвате скоро средното си образование и НАП напомня за вашите здравноосигурителни задължения! От началото на юли до момента на започване на работа или до стартиране на редовно обучение в университет трябва сами да внасяте здравните си осигуровки.

 Какво трябва да направите?
- Подавате в НАП Декларация образец 7 (за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителните вноски).
- Заплащате вноските за месеците от юли до започването на обучението Ви като студент.

Какъв е размерът на месечната вноска?
Към момента е 28,40 лв. (м. май 2023 г.). Преди да платите, проверете тук: актуалния размер или в здравноосигурителния калкулатор .
видео по темата

Посещение на парк "Тюлбето"

Учениците от ПГ" Акад. Петко Стайнов" и г-жа Бозукова прекараха един ден в парк "Тюлбето". Разходката им започна с посещение на Тракийската гробница - забележителен паметник на тракийската култура от ранноелинистичната епоха. Вдъхновени от преживяването продължиха своя път към една от многото площадки в парка, където учениците се забавляваха със своите приятели. За финал посетиха паметника на Емануил Манолов - български композитор, диригент, педагог и общественик. Поне за ден, възпитаниците на училището успяха да избягат от градския шум и да се насладят на красотата на природата.

 

 

Състезание по търпение.

В деня на търпението в нашето училище се проведе голямо състезание между два отбора от ученици с ръководители Илиан Кавалов и Валентина Христова. Водещ Цветанка Бонева. Състезанието беше разделено на три различни дисциплини, включващи носене на яйца с пръчки, броене на кламери и създаване на символ за търпение.
И двата отбора показаха много добри умения и се състезаваха с голям ентусиазъм и дух на спорт. След много трудни битки, журито отсъди, равенство. Двата отбора завършиха наравно.
Приятна изненада беше, че имаше много зрители, които наблюдаваха състезанието и аплодираха нашите ученици.

 

 

Изпити за самостоятелна форма и срочни оценки. Април 2022/2023

Изпити за оформяне на годишна оценка за  VIII, IX, X, XI и XII клас самостоятелна форма и изпити за оформяне на срочна оценка за първи учебен срок за VIII, IX, и XI клас на учениците от дневна форма на обучение през  сесия  АПРИЛ, учебна 2022/2023 г.
Свали файла от тук

Посещения с Людмила Бозукова

Учениците от училището посетиха читалище" Искра", паметника на Иван Шопов, библиотека " Искра" и литературно – художествен музей “Чудомир”

 

 

 

 

Турнир по тенис

Учениците на нашето училище се събраха за две седмици в битката за титлата на тенис турнира. След множество мачове и интензивни тренировки, Симеон Андреев от 9б клас се изкачи до върха и спечели титлата на шампион.
Стоян Стефанов от 8б клас успя да завоюва сребърен медал, след като се представи изключително добре във всички мачове. И на трето място се класираха Исус Ботев от 9а и Божидар Георгиев от 8а клас, които също имаха страхотно представяне на турнира.
Директорът на училището ги поздрави и раздаде заслужените им грамоти и медали. Те се чувстваха специални и щастливи за своите постижения. Турнирът беше огромен успех и всички участници са горди, че могат да бъдат част от него. Това беше прекрасен начин за учениците да покажат своите спортни умения и да се забавляват заедно.

 

 

Посещение в "Музей на розата"

На 26.02.2023 г учениците от 12 в кл.посетиха   парк " Розариум" С удоволствие разгледаха "Музей на розата ",поклониха се пред паметника на Христо Ботев

 

 

 

 

Проект Еразъм+

erasmВ Профилирана гимназия „Академик Петко Стайнов“ тече усилена подготовка за участие в поредния проект по програма Еразъм +, който ще се проведе в Италия. В рамките на мобилността учениците ще имат възможност да преминат стаж във водещи фризьорски салони. Децата ще имат възможност да обменят знания и опит със свои италиански връстници избрали също да поемат по пътя на фризьорското майсторство.

 

 

 

 

 

 

Load More
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok