Панорама на професионалното образование в Казанлък

При голям интерес премина 12-ата Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране в Казанлък. Ние показахме актуални нови визии, творчески заряд и много усмивки!
Благодарим Ви за доверието!!!

 

 

 

Състезание във Варна

От 15 до 17 априил 2024 година възпитаници на ПГ "Академик Петко Стайнов" взеха участие в националното състезание "Най-добър млад фризьор и гримьор" в град Варна. Състезанието премина при засилена конкуренция. Нашите ученици премериха сили с най-добрите осем училища от страната.

 

 

 

 

Европейски план

Европейският план за развитие на ПГ „Акад. Петко Стайнов”, гр. Казанлък, е отражение на визията на училището, което има история, белязана с успехи. Образователната институция се утвърждава като учебно заведение в областта на фризьорските и козметични услуги..

Свалете файла от тук

Ново сърчице за бебе АМАЯ

Това , което искаме да ви кажем се състои само от две думи – Благодарим ви!
Екипът на ПГ „Акад.П.Стайнов“ изказва огромната си благодарност за подкрепата,
която получихме от всички организации и ХОРА, от Казанлък и цялата страна,
включили се в кампанията „Ново сърчице за бебе АМАЯ“. С тяхна помощ успяхме да
съберем 9670.00 лв, които ще бъдат пренасочени от Фондацията на Павел Андреев
към други нуждаещи се.
За съжаление Амая изгуби битката за живот , НО успя да обедини всичи нас!
БЛАГОДАРИМ!

Благотворителен концерт за Амая тази вечер в Казанлък.

a0380d5cc2ce1ab70e8c261b76fea9cc
Благотворителен концерт в подкрепа на едногодишната Амая, която спешно се нуждае от ново сърчице и трябва да пътува до Индия, за да може да живее, ще се проведе тази вечер в Казанлък. Инициатори на събитието са учители от Града на розите, колеги на роднина на малкото момиченце.
Началният час на събитието е 19.00, а мястото е ретро бар кафе "Градините" на улица "Искра" No1, в центъра на Казанлък. Там тази вечер ще бъдат донесени и всички каси, които към момента са над двадесетина в Града на розите и в околни населени места, разказва един от участниците в каузата Валери Джамбазов.
По професия той е преподавател по български език и литература, но тази вечер ще се изяви като изпълнител на китара и певец, за да може едногодишната Амая да живее.
Линк към статията от БНР

Новогодишни прически

В ПГ „Акад. П.Стайнов“ засияха с новогодишна визия

Блясък, красота и финес изпълниха предпразнично ПГ „Акад.П.Стайнов“. „Новогодишна визия“ е най-новата инициатива, с която може да се похвали училището.

Празнично дефиле провокира таланта, въображението и уменията на бъдещите фризьори.Според регламента в рамките на два часа те трябваше да изработят официален грим и прическа. Майсторството им бе оценено от компетентно жури, което следеше за сложност на прическа, креативност и цялостна визия. Публиката също бе поканена да излъчи своя фаворит.

„Новогодишна визия“ вдъхнови участници и зрители с нови идеи и изящна визия за коледните и новогодишни празници.

Дефилето бе генерална репетиция за предстоящите училищни кръгове на националното състезание „Най- добър млад фризьор и гримьор“ през месец януари.

 

 

 

 

 

 

Изпитна сесия януари 2024

Ред и организация за провеждане на изпити за определяне на годишна оценка за 8, 9,10,11 и 12 клас за учебната 2023/2024 година за ученици от самостоятелна форма на обучение и поправителни изпити за ученици от 12 клас – минали години

Свалете файла от тук

Абитуриентите плащат сами здравните си вноски

Абитуриенти, завършвате скоро средното си образование и НАП напомня за вашите здравноосигурителни задължения! От началото на юли до момента на започване на работа или до стартиране на редовно обучение в университет трябва сами да внасяте здравните си осигуровки.

 Какво трябва да направите?
- Подавате в НАП Декларация образец 7 (за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителните вноски).
- Заплащате вноските за месеците от юли до започването на обучението Ви като студент.

Какъв е размерът на месечната вноска?
Към момента е 28,40 лв. (м. май 2023 г.). Преди да платите, проверете тук: актуалния размер или в здравноосигурителния калкулатор .
видео по темата

Посещение на парк "Тюлбето"

Учениците от ПГ" Акад. Петко Стайнов" и г-жа Бозукова прекараха един ден в парк "Тюлбето". Разходката им започна с посещение на Тракийската гробница - забележителен паметник на тракийската култура от ранноелинистичната епоха. Вдъхновени от преживяването продължиха своя път към една от многото площадки в парка, където учениците се забавляваха със своите приятели. За финал посетиха паметника на Емануил Манолов - български композитор, диригент, педагог и общественик. Поне за ден, възпитаниците на училището успяха да избягат от градския шум и да се насладят на красотата на природата.

 

 

Състезание по търпение.

В деня на търпението в нашето училище се проведе голямо състезание между два отбора от ученици с ръководители Илиан Кавалов и Валентина Христова. Водещ Цветанка Бонева. Състезанието беше разделено на три различни дисциплини, включващи носене на яйца с пръчки, броене на кламери и създаване на символ за търпение.
И двата отбора показаха много добри умения и се състезаваха с голям ентусиазъм и дух на спорт. След много трудни битки, журито отсъди, равенство. Двата отбора завършиха наравно.
Приятна изненада беше, че имаше много зрители, които наблюдаваха състезанието и аплодираха нашите ученици.

 

 

Load More
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok