ПРОФесия фризьор

Фризьорството е професия, призвание и изкуство, отварящо необятни хоризонти пред младите ентусиасти, които са решили да се включат във вълшебния свят на модата. Учениците се обучават 5 години от доказани специалисти в областта, а училището разполага с модерно ателие, което осигурява всичко необходимо за качествена подготовка на своите кадри. През периода на обучение младите ни възпитаници имат възможността да развият в себе си всички необходими знания и умения за успешна кариера в този бързоразвиващ се бранш.

Изграждайки своя професионализъм и творчески дух, учениците получават редица възможности за изява в състезания на местно и национално ниво, участват в благотворителни инициативи и имат уникалната възможност да посетят различни държави в Европа, където да почерпят от опита на водещи професионалисти във фризьорството.

Приемът е утвърден със заповед  на Министъра на образованието и науката от 28.03.2014г.  Завършилите тази паралелка  придобиват  втора степен на професионална квалификация по специалността „Фризьорство” , професия "Фризьор"  в  професионално направление „Фризьорски и козметични услуги”.

В задължителната  професионална подготовка  по специалността  се изучават дисциплините:  счетоводство, фирмено право, икономика, материалознание, козметика, хигиена на фризьорството, съвременни тенденции във фризьорството и технологии на специалността. Учебната практика включва технология на специалността и козметика, като производствената практика се провежда в 10, 11 и 12 клас, а учебната започва от 10 клас. 

Училището разполага с модерно ателие за практическо обучение с обособени тринадесет  работни места за учениците при провеждане на практическото им обучение по специалността.

Профилирана гимназия „ Академик Петко Стайнов” е третото учебно заведение в България,  след София и Пловдив, което предлага професионално образование по професия „Фризьор”.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok